Energierekening verlagen door een energie vergelijk

Je energierekening is een groot onderdeel van je maandelijkse vaste lasten. Met een gemiddeld huishouden bestaande uit twee kinderen en twee volwassenen ben je ongeveer 150 euro per maand kwijt. Hiervan betaal je meer dan de helft aan belastingen en heffingen. Daarom kun je gemakkelijk je energierekening verlagen door een energie vergelijk. Hierdoor hou je per maand meer over om te besteden aan leuke of noodzakelijke dingen.

Huishoudens maken vaker gebruik van energie vergelijk

Een groot deel van de Nederlandse huishoudens verlaagt de energierekening door gebruik te maken van een energie vergelijk. Vroeger deden zij dit nog via de energieleverancier zelf. Een gemiddeld huishouden zoals hierboven beschreven kan zo maar tot 300 euro per jaar besparen. Er zijn veel energieleveranciers die daarom speciale tarieven hanteren voor huishoudens die een nieuw contract willen afsluiten bij een vergelijking. Hier zitten soms wel andere voorwaarden aan verbonden. Ook is er een energie vergelijk dat alleen de scherpste tarieven en juiste voorwaarden aanbiedt aan de huishoudens. Hierdoor hoef je geen rekening te houden met addertjes onder het gras en profiteer je van de laagste energietarieven van dat moment.

Voordelen

Wanneer je gebruik maakt van een energie vergelijk om je energierekening structureel te verlagen zijn hier natuurlijk voordelen aan verbonden. Het eerste voordeel is dat je zelf niet alle websites van de energieleveranciers hoeft af te gaan, dit heeft het vergelijk namelijk al voor je gedaan. Je vult alleen een recentelijk jaarverbruik in en je krijgt direct alle energieleveranciers op een rijtje te zien. Ook bekijken zij de voorwaarden al voor je en bieden zij alleen de contracten aan met de gunstigste voorwaarden. Het tweede voordeel is dat de overstap volledig voor je wordt geregeld. Wanneer je een overstap wilt maken naar een andere energieleverancier, kun je dit aangeven bij het vergelijk. Je vult je gegevens in en gaat verder in het proces. Wanneer je de aanvraag hebt ingestuurd, zal het energie vergelijk je oude energieleverancier opzeggen en een nieuw contract aanvragen bij de nieuwe energieleverancier. Zo hoef je zelf niets meer te doen! Verlaag je energierekening daarom door een energie vergelijk via Consumind om niet meer te veel te betalen voor je gas en stroom.