Ik noem ze voor het gemak maar even meneer en mevrouw Achterhoek. Ik vermoed dat ze bij mij kwamen logeren om er even tussenuit te zijn. Even weg van de verplichtingen en de grote schare aan kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Bovendien hadden ze een druk sociaal leven en waren ze beiden vrijwilligers.

z8kinderkledingZe vertelde mij dat ze er soms graag even tussenuit gaan. Even weg van alles. Even rust. Blijkbaar hadden ze het nodig om even weg te gaan van alle taken en verplichtingen, zodat ze even helemaal aan zichzelf kunnen denken. Blijkbaar hadden ze hier thuis niet de gelegenheid voor. Of namen ze er thuis niet de tijd voor. Ach, het maakt mij ook niet uit. Ik wens alle ouderen zo’n actieve oude dag toe vol liefde, bezigheden, en sociale activiteiten.

Ze deden het ’s ochtends en ’s avonds ook erg rustig aan. De eerste dag hebben ze zelfs de hele dag in de kamer doorgebracht. Toen ik er naar vroeg, zei mevrouw: ‘Och kind, het is een prachtige kamer. We genieten enorm. We hebben heel de dag lekker zitten lezen en tussen de middag hebben we zelfs even een middagdutje gedaan. Het was heerlijk”.

De volgende dag gingen ze er tegen het einde van de ochtend op uit. De bed and breakfast staat aan de rand van het dorp. Het dorp is niet klein, maar ook niet ontzettend groot. Er zijn wel een aantal leuke winkeltjes. Ik vind het winkelaanbod persoonlijk erg leuk. Er zijn een aantal hele leuke winkeltjes, zoals kledingwinkels en woonwinkels. Ik snuffel zelf graag door de woonwinkels. Dan ga ik eigenlijk altijd naar huis met een klein accessoire of een nieuwe toevoeging voor mijn persoonlijke wenslijst. Verder is er ook een leuke winkel voor kinderen, namelijk  z8 kinderkleding klik hier voor de website.

Toen ze net de deur uit waren, bedacht ik mij nog dat ik hen helemaal niet op de toeristische trekpleisters in het dorp had gewezen. Ze hadden er ook niet naar gevraagd. Dus ik vermoedde dat ze al informatie hadden ingewonnen over de toeristische trekpleisters in het dorp. Het zijn de normale dingen. Er staat bijvoorbeeld een hele mooie oude molen die nog in gebruik is. Ook zijn er midden in het dorp enkele erg oude boerderijen. Prachtig om te zien. Wanneer je een beetje uit het dorp loopt, kun je door de bloemenvelden lopen wanneer het seizoen er is. Ook kun je heerlijk door de omgeving fietsen, maar meneer en mevrouw hadden geen fiets bij zich. De reden ervan dat ze geen fiets bij zich hadden was, omdat mevrouw last had van reuma en gebruik maakt van CBD olie. Dit helpt haar tegen de pijn. Ik had er voorheen nog nooit over gehoord, maar ben er wel in geïnteresseerd geraakt toen ze er meer over vertelde.

Nieuwe ontdekking: Z8 Kinderkleding

Toen ze later die middag thuis kwamen, waren ze beladen met tassen vol met kleding. Weer keek ik hen verbaasd aan. Het laatste wat ik had verwacht, was dat ze zouden gaan winkelen. “Kind”, zei ze, “we hebben niet gewinkeld hoor. We kwamen langs een geweldige kinderkledingwinkel. Ik heb een nieuw merk ontdekt: Z8 kinderkleding. We hebben voor al onze kleine kinderen kleding gekocht. Moet je eens zien…”, en ze pakte de tassen uit. Het klopte, het was prachtige kleding van het merk Z8 Kinderkleding. Ik had er zelf al wel eens van gehoord. Z8 Kinderkleding schijnt er duurzaam en stevig te zijn, maar tegelijkertijd erg modieus en leuk. Ik moest glimlachen om de blije manier waarop mevrouw mij de vele stukken kinderkleding van Z8 liet zien.