Wat maakt vloerisolatie zo speciaal? Ten eerste dat het onder de vloer zit en niet er in, is al een ding. Je zou denken dat het onder de vloer niet heel erg veel zin heeft, omdat warmte dan alsnog kan ontsnappen. Dit is echter niet het geval. Goede vloerisolatie sluit zo naadloos aan dat er geen lucht en dus geen warmte verloren kan gaan, ondanks dat de vloer er tussen zit. Het systeem wordt tegen het plafond van de kruipruimte geïnstalleerd. Zo hoeven er geen grote werkzaamheden plaats te vinden die zichtbaar zijn en hoeft de vloer er ook niet worden uitgehaald. Het is dus handig te installeren, neemt geen zichtbare ruimte in en is uitermate effectief.

Dat het in de kruipruimte wordt geplaatst tegen het plafond aan heeft ook geen negatieve effecten. Loshangende bekabeling wordt vastgemaakt en vakkundig in het geheel gemonteerd. Zo kunnen deze niet gaan loshangen en eventueel een gevaar vormen. Ook met toekomstige werkzaamheden levert deze manier van isolatie geen moeilijkheden op, want er blijft altijd genoeg ruimte over zodat de kruipruimte toegankelijk blijft. Wel kan water een probleem vormen, doordat de kruipruimte vochtig is. Ook kan dit een probleem zijn als het water heel hoog komt en tegen de vloerisolatie aan gaat zitten. Mocht dit het geval zijn zal de specialist hier wat op verzinnen en bied hij mogelijk wat anders aan. Er is altijd wel een oplossing te vinden.

Als u twijfelt over het nemen van vloerisolatie, er is altijd een specialist te vinden in de buurt en daarnaast is er op het internet ook genoeg informatie hierover te vinden. Hier zijn ook alle kenmerken genoemd en waarom het zo duurzaam is. Daarnaast kunt u ook contact opnemen met SCHOTGROEP Isolatie voor een advies op maat. Dit bedrijf is al jaren actief op het gebied van vloerisolatie en weet van de hoed en de rand.