Meneer en mevrouw bleven me die dagen verder verbazen. Ik moet toegeven, het feit dat ze mij verbaasden werd met name veroorzaakt door de verwachtingen die ik had. Deze verwachtingen waren het resultaat van ietwat stereotype verwachtingen die bij mij waren opgekomen op basis van hun voorkomen, uiterlijk en gedrag. Dat is natuurlijk niet helemaal eerlijk. Aan de andere kant: zo zit de mens nou wel eenmaal in elkaar. Ik dacht niet negatief, slecht of onterecht over hen, maar op basis van de indruk die zij mij gaven schetste ik de persoonlijkheden die wellicht bij deze mensen zouden passen.

De werkelijkheid was anders

Deze geschetste verwachting strookte bij verre na niet bij de werkelijkheid. Deels wel overigens. Meneer en mevrouw Achterhoek zagen er erg traditioneel uit en dat waren ze in principe ook. Toch lieten ze erg veel aspecten zien die totaal niet strookte bij deze traditionele levensstijl, zoals de CBD olie en de zwakte die met name mevrouw had voor het kopen van Z8 Kinderkleding. Maar ik oordeel of veroordeel niet. Ik glimlach er wel om en erken de verkeerd ingeschatte indruk die ik had bij deze mensen.

Maar het waren schatten van mensen. Zo lief, aardig, geïnteresseerd en attent. Ik had hen op een avond verteld over mijn zwak voor de woonwinkeltjes in het dorp. Het was waarschijnlijk een openbaring van een persoonlijke zwakte. Ik voelde wellicht de noodzaak om ook een geheim kenbaar te maken als compensatie voor het gevoel dat ik hen op heterdaad had betrapt met tassen vol kinderkleding. Ik hoefde dit niet te voelen, maar dit was wel het geval.

Een kleinigheidje

Voordat meneer en mevrouw Achterhoek vertrokken, gaf ze me een klein cadeautje. Ze vertelde me dat ze enorm hadden genoten van de dagen die ze bij mij hadden doorgebracht. Ze waren enorm tot rust gekomen en bijgekomen van alle activiteiten in de periode voor hun aankomst. Ook gaf ze mij nogmaals complimentjes voor de “heerlijke” gerechten die ik voor hen had bereid. Ze kon het blijkbaar niet nalaten om ook nog aan te geven dat alles erg schoon was. Ach, dacht ik. zo lief van die vrouw.

Ze hadden onthouden dat ik hen had verteld over mijn liefde voor de woonwinkeltjes. Hoe ik regelmatig door de winkeltjes struin en alle hebbedingetjes in mijn handen houd. Dat ik mijzelf echt moet inhouden om niet elke keer met nieuwe accessoires naar huis te gaan, want mijn huis stond al zo vol met dingetjes, prulletjes, kunst en kitch. Mevrouw had het niet kunnen nalaten en ze hadden voor mij een kleinigheidje gekocht. Erg lief.

Een nieuwe auto met een financial lease

Ik hielp hen met de koffers naar de auto brengen. Dat was de laatste keer dat zij mij verrasten. Een fantastisch mooie nieuwe Audi stond voor de deur. De man zag waarschijnlijk weer mijn vragende ogen. “Deze krijgen we via een financial lease”, vertelde meneer vol trots. “Ik hou van mooie auto’s en een financial lease maakt het voor ons mogelijk om een mooie auto te rijden”. “Is het niet heerlijk”, zei mevrouw. “En het is zo makkelijk om met een financial lease een prachtige auto te kunnen rijden”. Ik was het met hen eens en heb die middag meteen op internet gezocht naar mogelijkheden en via Rosfinance.nl heb ik een offerte aangevraagd voor een auto voor mijzelf met een financial lease. Je moet jezelf soms even verwennen.

financiallease